Rijlessen op NIVO

80% slagingspercentage!
Oók voor aanhangers
Altijd dezelfde instructeur
Vraag proefles aan

Auto

 

De lessen worden gegeven in de nieuwste en zeer veilige Audi A3 en de lessen duren 1,5 uur. Langer lessen is ook mogelijk tot maximaal 3 uur per dag om zo snel mogelijk het rijbewijs te kunnen halen.
De rijlessen worden gegeven in omgeving Hoorn, daar wordt ook je examen afgenomen. Je kunt vanaf je huis, school, werk, het station of elders worden opgehaald en weer worden teruggebracht.

 

Gedurende de gehele opleiding worden de resultaten op een instructiekaart bijgehouden. Als je alle onderdelen voldoende beheerst, neemt de instructeur nog een proefexamen met je af om tot een nog beter resultaat te komen. Overigens krijg je altijd les van dezelfde instructeur en in dezelfde auto wat de kwaliteit ten goede komt.

Zodra je op 3/4 van de opleiding bent, kun je ervoor kiezen om een Tussen Tijdse Toets (TTT) te doen (niet verplicht). Dan weet je precies wat je nog moet verbeteren om klaar te zijn voor het praktijkexamen. Tevens is er een vrijstelling te verdienen bij het voldoende uitvoeren van de bijzondere verrichtingen.

 

Winterbanden

Bij ons GEEN examen uitval bij winterse omstandigheden.

Door de winterse omstandigheden dat in de laatste jaren het geval is, vallen er bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) veel examens uit. Omdat het gebruik van winterbanden de veiligheid in de auto verhoogt, en het rijgedrag van de auto positief beïnvloedt, heeft het CBR besloten om lesauto's die voorzien zijn van winterbanden WEL examen te laten doen.

De auto van Kevin Kok is voorzien van winterbanden met het officiële keurmerk, wij hebben dus geen last van uitgestelde praktijkexamens! Ook tijdens het lessen in deze winterse omstandigheden, geven winterbanden een merkbaar verschil, waardoor er langer en vooral veiliger gelest kan worden. Vooral leerzaam voor in de toekomst!
heb jij, of ken jij iemand met sneeuwangst? Bel vrijblijvend voor advies of een les in de sneeuw!

Tussentijdse toets (TTT)

Een TTT is een proefexamen dat wordt afgenomen door een examinator bij het CBR in Hoorn. Dit lijkt net een echt examen waardoor je alvast kunt proeven hoe een echt examen zal zijn. Een groot voordeel van een TTT is dat je een formulier gemaild krijgt met adviezen van de examinator over wat er nog verbeterd dient te worden. Dankzij de TTT wordt een groot deel van je gezonde stress en zenuwen weggenomen. Daarnaast kun je een vrijstelling verdienen voor alle bijzondere verrichtingen op het eerste examen.
De bijzondere verrichtingen zijn: de hellingproef, omkeeropdracht, parkeeropdracht en recht achteruit rijden. Als je de vrijstelling hebt verdiend voor je TTT, hoef je op je eerste examen geen bijzondere verrichtingen meer te doen. Door deze ervaring krijg je meer inzicht in de exameneisen. Hoewel het zonder meer aan te bevelen is een TTT te doen adviseren wij dit zeker bij leerlingen met faalangst.

Praktijkexamen

Belangrijk om mee te nemen op je examen is je geldige ID-kaart, paspoort of brommerrijbewijs. Zonder dit document kun je geen examen doen. Het examen duurt maximaal 55 minuten. Voor het examen wordt nog een uur gereden om er weer even in te komen en de belangrijke dingen door te nemen. Tegenwoordig kan er snel na overleg met jou een examen worden aangevraagd (3 a 4 weken) en ontvang je vervolgens direct een e-mail met daarin alle informatie over het examen. Voordat de rijschool een examen of TTT kan aanvragen moet je eerst toestemming geven. Dit doe je met je Digi-D code.
Om de verkeersschool te machtigen ga je naar de site van het CBR: https://mijn.cbr.nl/Authentication/Login?ReturnUrl=/ Het rijschoolnummer is: 6140X1

2toDrive (begeleid rijden)

2toDrive is een goed gekeurd experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Hoe het werkt:
* Vanaf de leeftijd van 16 jaar mag je theorie-examen doen. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.
* Vanaf de leeftijd van 16,5 jaar mag je praktijklessen nemen.
* Vanaf de leeftijd van 17 jaar mag je praktijkexamen doen.
* Na het behalen van je rijbewijs mag je tot de leeftijd van 18 jaar een personenauto besturen onder begeleiding van een door jou zelf uitgekozen coach. Je mag maximaal 5 coaches kiezen.
* Vanaf de leeftijd van 18 jaar mag je zonder coach een personenauto besturen.

Begeleiderspas

Via de website van 2toDrive http://www.2todrive.nl/page/begeleiderspas-aanvragen/ kun je je aanmelden als deelnemer en de begeleiderspas aanvragen. Op de begeleiderspas worden de namen vermeld van de coaches die jij hebt gekozen. Je hebt hiervoor wel toestemming nodig van de coaches. Aan de coaches worden bepaalde eisen gesteld die je ook op deze website kunt terugvinden. Wanneer je je rijbewijs komt ophalen bij de gemeente, controleert het systeem automatisch of er een begeleiderspas aanwezig is. Dit is een voorwaarde voor het verkrijgen van het rijbewijs op 17-jarige leeftijd.